Världen omkring oss förändras i en takt som tycks gå allt fortare. Detta ställer allt högre krav på din och dina medarbetares anpassningsförmåga. Oavsett om det gäller förmågan att hantera oväntade krav, eller att ta er an planerade förändringar. Under denna halvdag får du verktyg som gör dig mer redo att leda förändring.

Dagligen utsätts organisationer för utmaningar som kräver omedelbara anpassningar eller mer planerade förändringar av verksamheten. Att hantera detta tillsammans med den dagliga driften är en krävande uppgift för dig som ledare.

Det finns redan en uppsjö teorier, mallar och metoder som all akan hjälpa dig att bli en bättre förändringsledare. Här sätter vi fokus på vilka egenskaper, både hos dig själv och i din organisation, som ger en bättre förmåga att hantera förändring.

Hur ska du som ledare anpassa dig för att skapa en trygg miljö? Vilka hot och möjligheter skapas inför en förändring? Vilka andra personer behöver engageras i ett lyckat förändringsarbete? Frågor som den här utbildningen ger dig svar på.

Under denna halvdag ger vi en orientering av några modeller och mallar som du kan använda för att leda en förändring. Men framförallt lägger vi tyngden på din roll som ledare i att skapa en miljö där dina medarbetare är redo att utvecklas.

Du kommer bland annat introduceras i:

  • På vilket sätt du skapar en trygg miljö för dina medarbetare att acceptera en förändring.
  • Hur du själv kan förbereda dig på en oväntad förändring.
  • Vilka teorier och metoder du kan ta hjälp av.
  • Hur du kan tänka för att ställa om din organisation att vara mer redo för anpassningar.
  • Att kunna identifiera behov som finns i din organisation för att göra er mer beredda på förändring.

Utbildningsledare Krister Högne

Krister har en mångårig bakgrund som organisationskonsult, rådgivare, företagsledare och utbildare. Han är certifierad i förändringsledning och agilt ledarskap. Hans uppdragsprofil har fokus på utveckling av offentliga verksamheter med digitaliseringens möjligheter som metod. Han engageras som rådgivare, coach och löpande förändringsstöd av organisationers ledningar. Han har bland annat som konsult en ledande roll i att integrera digitaliseringens möjligheter i flera svenska kommuner, regioner och universitet i deras utvecklingsresor.


LÄS MER OCH BOKA

AKTUELLT

Självledarskap/Self Awareness – 14/9

Heldagsutbildning inklusive Dimensions personlighetsprofil och Drives motivationsprofil från TalentQ med Sofia Lindström. Självmedvetna ledare är mer lyhörda och har lättare att anpassa sitt ledarskap för att direkt påverka framgången för sina team och sin [...]

Registrera din e-postadress och få nyheter och erbjudanden från Public Partner Academy.

Tack för din anmälan! Din adress lagras elektroniskt av Public Partner AB och/eller våra leverantörer. För att avregistrera dig från utskick, kontakta info@publicpartneracademy.se. Vill du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter, se våra Allmänna villkor.
Tyvärr gick något fel när ditt meddelande skulle skickas. Försök gärna senare eller kontakta oss på info@publicpartneracademy.se.