Under denna halvdagsutbildning kan du få en bra start i planeringen av en effektiv politikerutbildning i din kommun. Halvdagen ger dig verktygen att sätta samman en utbildning som är enkel att ge utifrån förutsättningarna i din kommun.

I höst står ett nytt val för dörren och det är bråda dagar fyllda av planering inför hösten för dig som tjänsteperson i en kommun. Efter valet väntar uppgiften att snabbt och effektivt ge nya förtroendevalda i fullmäktige och nämnder rätt kunskap och förutsättningar att ta sig an det politiska arbetet. Men vad ska ett bra utbildningspaket innehålla och hur förmedlas det på bästa sätt?

Vilka moment bör utbildningen innehålla? Hur ska du tänka för att lägga upp varje moment på bästa sätt? Vilka delar i utbildningen är det en fördel att göra själva och till vilka delar passar det bra att ta in extern kompetens? Vilka möjligheter ger digital teknik?

Utbildningsledarna Mats Carlström och Sofia Spolander har båda arbetat som tjänstepersoner inom kommun och region. Tillsammans har de samlat erfarenheter från vardagen som omvandlats till konkreta tips och råd som du tar med dig hem. De ger dig en inspirerande dag med exempel från olika kommuner i landet, stora som små, goda som mindre lyckade.

Du kommer att lära dig:

  • Vad en politikerutbildning bör innehålla.
  • Hur du identifierar särskilda behov i din kommun.
  • Hur du på bästa sätt lägger upp utbildningen.
  • Vilka delar ni själva bör hålla i och vilka delar som kan tjäna på extern kompetens.
  • Vilka kunskaper och färdigheter som är viktiga att förmedla från start och hur kan de kompletteras senare.
  • Hur du kan inspireras av andra.
  • På vilket sätt digital teknik kan underlätta och i vilken form.

En bra start på samarbetet mellan tjänstepersoner och politiker lägger grunden för det goda politiska samtalet i sammanträdeslokaler och arbetsrum. Med rätt politikerutbildning kan du ge din organisation en riktigt bra start efter valet.

För vem passar utbildningen?

Utbildningen passar dig som ​​tjänsteperson med ansvar för utbildning, kanske har du en titel som kommunsekreterare, nämndsekreterare eller kanslichef.

Läs mer och boka din plats här

AKTUELLT

Självledarskap/Self Awareness – 14/9

Heldagsutbildning inklusive Dimensions personlighetsprofil och Drives motivationsprofil från TalentQ med Sofia Lindström. Självmedvetna ledare är mer lyhörda och har lättare att anpassa sitt ledarskap för att direkt påverka framgången för sina team och sin [...]

Registrera din e-postadress och få nyheter och erbjudanden från Public Partner Academy.

Tack för din anmälan! Din adress lagras elektroniskt av Public Partner AB och/eller våra leverantörer. För att avregistrera dig från utskick, kontakta info@publicpartneracademy.se. Vill du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter, se våra Allmänna villkor.
Tyvärr gick något fel när ditt meddelande skulle skickas. Försök gärna senare eller kontakta oss på info@publicpartneracademy.se.